Τι καλύτερο από το να γνωρίσετε τον χώρο μας μέσα από ένα video;

Το διαιτολογικό κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στην οδό Ασκληπιού 4. Ο χώρος μας έχει ετοιμαστεί με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στις ανάγκες σας για να σας υποδεχθεί! 

λιπομέτρηση

Οι αξίες μας

Εξοπλισμός

Το Διαιτολογικό Κέντρο στα Τρίκαλα  διαθέτει υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό!

λιπομέτρηση, τρίκαλα, μέτρηση μεταβολισμού

 Ανάλογα με τις ανάγκες σας, πραγματοποιούμε τις απαραίτητες μετρήσεις, ώστε να γίνει έγκυρη αξιολόγηση και να καταρτιστεί το ατομικό σας πρόγραμμα διατροφής. Ο υπερσύγχρονος αναλυτής σύστασης σώματος Inbody δίνει τη δυνατότητα τόσο συνολικής, όσο και τμηματικής ανάλυσης της σύστασης του σώματος, με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.

Ποιος μπορεί να κάνει λιπομέτρηση; 

Η λιπομέτρηση δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτόν που θέλει να γνωρίζεις την σύσταση του σώματός του σε λίπος (και τμηματική ανάλυση του λίπους), τη μυική μάζα και τα συνολικά σωματικά υγρά. Συνεπώς είναι απαραίτητη για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), γυναίκες και άντρες αναπαραγωγικής ηλικίας και κυρίως ανθρώπους με νοσήματα που τους ενδιαφέρει το σπλαχνικό λίπος, για ηλικιωμένους καθώς είναι απαραίτητο να γνωρίζουν την άλιπη μάζα σώματος των κάτω άκρων για την υποστήριξη της κίνησης σου και την επιβάρυνση της μέσης τους! 

Κόστος Λιπομέτρησης: 20 ευρώ!

Μέτρηση Μεταβολισμού!

Ο βασικός μεταβολισμός ή μεταβολισμός ηρεμίας (BMR) αντιπροσωπεύει την ενέργεια που δαπανάται για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού κατά τον ύπνο και την ανάπαυση (π.χ. μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, θερμορρύθμιση κ.λπ.). Η ενέργεια αυτή αποτελεί το 60–75% της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής δαπάνης για τους περισσότερους ανθρώπους, με εξαίρεση τα άτομα με πολύ έντονη φυσική δραστηριότητα, όπως αθλητές και άτομα που εκτελούν βαριές χειρωνακτικές εργασίες. Ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεται η μέτρηση του μεταβολισμού είναι ο
σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου προγράμματος ελέγχου του βάρους με βάση τα ευρήματα που αφορούν στον οργανισμό του εκάστοτε εξεταζόμενου.

H μέθοδος στην οποία βασίζεται η μέτρηση ονομάζεται έμμεση θερμιδομετρία και στηρίζεται στο γεγονός ότι κατά την οξείδωση της τροφής χρησιμοποιείται οξυγόνο (O2) και παράγεται διοξείδιο του άνθρακα (CO2), αναλογικά με την παραγωγή θερμότητας. Θεωρητικά, για κάθε λίτρο οξυγόνου που  χρησιμοποιεί ο οργανισμός, παράγονται περίπου 5 θερμίδες (ενεργειακό ισοδύναμο οξυγόνου).

Η μέτρηση του Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (RMR) είναι γρήγορη και απλή. Περιλαμβάνει ένα ολιγόλεπτο, μη επεμβατικό τεστ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο εξεταζόμενος αναπαύεται σε μια πολυθρόνα και αναπνέει από μια μάσκα σιλικόνης. Από τον εξεταζόμενο δεν απαιτείται να κάνει τίποτα άλλο, παρά μόνο να είναι ήρεμος και να αναπνέει κανονικά για 12–15 λεπτά. Η διάρκεια του τεστ καθορίζεται από το χειριστή.

DNA Test Διατροφής

Dna test Διατροφής Τρίκαλα, Λιπομέτρηση Τρίκαλα, μέτρηση μεταβολισμού

Παρότι είμαστε όλοι ίδιοι γονιδιακά κατά 99.9%, το ότι διαφέρουμε κατά 0.1%, κάνει τις ανάγκες μας μοναδικές. Ο πιο προηγμένος και ακριβής τρόπος για τον καθορισμό της καταλληλότερης διατροφής είναι το test DNA! 

Ο διατροφικός έλεγχος πραγματοποιείται με διατροφογενετικό τεστ (DNA Test Διατροφής) και αφορά την διαδικασία κατά την οποία αναλύονται και μελετώνται διάφορα γονίδια και τυχόν αλλαγές που φέρουν και με βάση το γενετικό σας προφίλ παρέχονται πληροφορίες για:

  • την γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία
  • το ποσοστό λίπους, πρωτεΐνης και υδατάνθρακα που πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό σας διαιτολόγιο
  • τις ανάγκες σας σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία 
  • την ποσότητα καφέ, αλατιού και αλκοόλ που πρέπει να καταναλώνετε
  • τη λειτουργία του βιολογικού σας ρολογιού
  • τη γενετική προδιάθεση για συναισθηματική πρόσληψη τροφής,
  • τη γενετική προδιάθεση ανάπτυξης δυσανεξίας στη γλουτένη και στη λακτόζη

Η διαδικασία με την οποία πραγματοποιείται περιγράφεται παρακάτω σε video. 

Κλείστε ένα ραντεβού Online